Expedities Westkop Tussendiepen / Vond plaats 22, 23 en 24 september 2017

Op uitnodiging van Beeldend Kunstenaar Yasser Ballemans maakte ik voor deze expeditie samen met Yasser en actrice Marjolein Ley, de theatrale performance ‘Science Fiction’ over de toekomst van Drachten.

Onderzoek, ontwikkeling en innovatie spelen een grote rol in het Drachtster bedrijfsleven. Wat gebeurt er als we deze kenmerken samenbrengen met de verbeelding van kunstenaars, theatermakers en acteurs? Wat voor toekomstscenario’s voor Drachten ontstaan er dan?

Geprikkeld door deze vragen stelt kunstenaar Yasser Ballemans een theatrale ontdekkingsreis voor naar de toekomst van Drachten. Als aanzet hiertoe bedacht hij de performance Science Fiction als derde onderdeel van Expeditie Westkop Tussendiepen op 22, 23 en 24 september 2017. Inspiratie voor de performance zijn interviews die Ballemans afnam met de innovatieve afdelingen van bedrijven in Drachten. De voorstelling vindt plaats rondom een kampvuur in een speciaal hiervoor ontworpen installatie op het terrein van Kijlstra Beton. Voor de performance Science Fiction werkt Ballemans samen met theatermaakster Janneke de Haan en actrice Marjolein Ley, beiden afkomstig uit de regio.

 

Expeditie Westkop Tussendiepen is in opdracht van TAAK bedacht door kunstenaars William Speakman, Refunc, Yasser Ballemans en Henk Hofstra.