Column: Hoe ik via Tinder aan een dikke Benz kwam

 

 

Mijn vriend en ik, wij kennen elkaar via Tinder. Ja, dat heeft u goed gehoord, via Tinder. En daar schaam ik mij niet voor. Ik ben er zelfs heel trots op! Want o wat ben ik blij met hem.

Na wat ongelukkig relaties downloadde ik de app en kwam ik Thys tegen. Leuke jongen, maar vooral; mooie camper! Een kikker groene Volkswagen T-3. Daar zag ik mijzelf direct al een mooi eindje in weg rijden. Al heel lang droomde ik van een eigen campertje. Maar ja, als net afgestudeerd theaterregisseur kon ik dat bij lange na niet betalen. Ik had een fiets, daar moest ik het mee doen.

Al jaren ging ik met de familie en wat vrienden naar het hippiefestival in Gorinchem, waar je alleen welkom bent met een oud busje. Het moet een oldtimer zijn; met andere woorden, een oud barrel. Dus wij elk jaar zo’n ding huren. En ook in keer een dikke grote Mercedes Benz…

Ik weet het nog goed, het was met mijn schoonzus. Wij kwamen terecht in een doolhofachtige Vinex wijk in Rosmalen. Waar midden op de weg, tussen al dat nieuw, een enorme oude Mercedes bus stond. Mijn schoonzus achter het stuur en na ongeveer dertig seconden voorgloeien, wij met horten en stoten, een hels kabaal en een grote diesel rookpluim de nieuwbouw uit. Op het festival aangekomen hadden we veel bekijks. En ik moest natuurlijk wel even een leuk kiekje maken voor op mijn Tinder profiel. Want staat wel stoer toch, voor zo’n dikke Benz!

Thys van de groene T-3 reageerde en ik droomde direct al van romantische wildkampeer-tripjes door Europa. Samen in het groene knusse busje, warm tegen elkaar aan. Dus ja, ik wou wel met hem (en zijn bus) op date!

We ontmoetten elkaar in de Ceuvel, een hipster café bij mij in de buurt in Amsterdam Noord. Na wat smalltalk was Thys z’n eerste zin: Hoe lang heb je die Mercedes-camper al? Waarop mijn antwoord was: “Die Mercedes camper? Welke Mercedes-camper?” Thys zei niks en wachtte op mijn antwoord. Ineens moest ik aan mijn Tinder-foto denken en lachte: “O, die Mercedes camper! Ja, die was jammer genoeg gehuurd… Maar jij hebt toch een eigen camper? Die leuke groene kikkerkleurige T-3?”

Wat ik toen zag in Thys z’n reactie was een mix van teleurstelling en wanhoop. Even dacht ik dat hij op zou staan en weg zou lopen. Maar gelukkig bleef hij zitten en vertelde hij heel eerlijk dat hij bij het zien van mijn foto met de grote Mercedes direct dacht: WOW, wat een mooie dikke Benz! En dat hij daarna pas naar mij keek… De groene kikker bleek een verschrikkelijk rotding te zijn. Waar Thys talloze slapeloze nachten van had. Altijd kapot. Het liefst wilde hij hem naar de sloop brengen. En toen zag hij mij op Tinder voorbijkomen en dacht hij: een vrouw met een bus die het wél doet! Daar moet ik mee op date.

Intussen was hij over z’n teleurstelling heen en hadden wij een fonkelende eerste date. Over de ‘camper miscommunicatie’ konden we gelukkig smakelijk lachen.

Ruim vier jaar later en het groene busje is verkocht. Samen hebben we een Mercedes 207 gekocht, maar jammer genoeg is die gestolen. Als troost hebben we toen maar zijn grote broer gekocht: de Mercedes Benz 508. En o, wat zijn we daar blij mee.

Op het moment staat hij helemaal ingepakt. Morgen gaan we met de dikke Benz op stap. Hondjes mee en gas erop!

Dankjewel Tinder.

 

Deze column schreef ik voor Omrop Fryslân, waar ik voor een aantal weken columniste Nynke van der Zee vervang die met vakantie is. 

https://www.omropfryslan.nl/nijs/971271-kollum-hoet-ik-fia-tinder-oan-dikke-benz-kaamComments are closed.