Nieuws update maart 2017

2016 is voor mij een prachtig jaar geweest met mooie projecten.

Een tipje van de sluier voor 2017/2018:

– Met Haring & Hummus doen we twee projecten:
We werken toe naar de theatervoorstelling “Ik & de Oorlog”, wat wordt gespeeld door 16 jonge acteurs afkomstig uit het AZC in Sneek en elders uit Sneek. De voorstelling speelt op locatie in de bibliotheek van Sneek op 2, 3, en 4 mei.
Daarnaast werken we in het Friese Balk toe naar ‘Het Slaapfestival’. Dit festival begint op vrijdagavond 14 juli en duurt tot zaterdagochtend 15 juli. Thema’s zijn slapen, dromen en de sterren. Het festival wordt gevuld met allerlei theatrale acts rondom deze thema’s. Gemaakt en gespeeld door inwoners van Balk: deels uit het AZC en deel elders uit Balk.

– Hiernaast zijn we met Haring & Hummus deel van Kunstallianz, een Nederlands-Duits samenwerkingstraject rondom de het thema integratie & community-art. We bouwen aan een groot netwerk van enerzijds sociaal-maatschappelijke organisaties & anderzijds kunst organisaties die zich hiermee bezighouden. De komende jaren staat in teken van het uitwisselen van kennis en het ontwikkelen van samenwerkingsprojecten.

– Op 1 juli vind in het kleine, maar o zo cultureel ambitieuze dorp, De Hoeve het theater festival “Op zoek naar…” plaats. Heel de Hoeve staat in teken van dit festival en overal zijn theatrale acts te bewonderen met als uitgangspunt Mienskip en wat dat betekent voor De Hoeve. Samen met Willy van Assen heb ik de artistieke leiding over dit festival.

– Dit jaar treed ik als Wijkmaker toe bij het Over het Ij festival. Als theatermaker vestig ik mij in de Amsterdamse Molenwijk en werk ik daar aan een community art project. Wat speelt er in de wijk? Hoe kun je daaruit een vertaalslag maken naar kunst en specifiek theater?

– In augustus duik ik op Buitenkunst samen met een groep deelnemers de wereld van Tinder in… “Liefde in tijden van Tinder”.

– In de zomer van 2018 speelt in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 “Oeds fan Fierwei”, een theatrale wandeltocht door de dorpen Reduzum, Idaerd/Eagum en Friens. Een tekst van Peter Sijbenga. Ik heb de regie in handen en verheug mij op dit enorme project in de buitenlucht!Comments are closed.