Nieuws! 2016

Mijn website is drastisch aan een update toe en dat zal binnenkort gebeuren! Het afgelopen jaar heb ik een paar prachtige projecten mogen doen en daar moet ik nodig materiaal van op deze website zetten.

In augustus 2015 maakte ik op Buitenkunst de productie Monogamie?! Komende zomer regisseer ik wederom een productie. Dit keer ga ik samenwerken met schrijver Wessel de Vries en werken we rond het thema ‘hyperrealiteit’.

Eind augustus 2016 werkte ik met een groep theatermakers van 5ekwartier (o.l.v. Titia Bouwmeester) en Keunswurk aan het locatieproject ‘Molke’. Zie: http://www.5ekwartier.nl/lab-molke-2015/

In het najaar van 2016 richtte ik met psychologe Geartsje Postma de stichting Haring & Hummus op, met als doel op een creatieve manier vluchtelingen en hun Nederlandse Buren nader tot elkaar te brengen. In oktober 2015 voerden wij onder de vlag van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden een pilot uit in het Friese St Annaparochie. Twee bijzondere avonden met eten, muziek en persoonlijke verhalen en zowel deelnemers uit de asielzoekersopvang en het dorp. In het voorjaar van 2016 strijken we opnieuw neer in St Annaparochie met een community art project.
We werken aan een website. Tot die tijd is informatie te vinden op: https://www.facebook.com/HaringenHummus/?fref=ts

In december 2015 regisseerde ik de muziektheatervoorstelling ‘Dit is Mariken’. Met muziek van Peter Sijbenga en met acteurs: Rik Witteveen, Laurien Riha, Klemens Patijn en Marjolein Ley. De voorstelling speelt heel 2016 op Middelbare scholen in Nederland.
Ga voor meer informatie en voor het boeken van de voorstelling naar: www.hoosheducatie.nl

Samen met schrijver Wessel de Vries en componistenduo Rene Thie en Kaveh Vares won ik in december 2015 de wedstrijd van 2scoremusictheatre bij Theater Sonnevanck. In het najaar van 2016 mogen we bij Sonnevanck onze eigen voorstelling ‘Isdithetnou’ voor 10 + maken. Over drie vriendjes die vinden dat het leven tegenvalt en daarom op pad gaan.

Samen met schrijver Bouke Oldenhof, scenografe Geartsje van der Zee en acteurs Froukje Reitsma en Popke van der Zee werk ik aan een bijzondere Friestalige locatievoorstelling ‘foar dy nei dy’, wat september 2016 gaat spelen op locatie bij de Leyen in Friesland. De voorstelling gaat over het verliezen van een kind en vooral over hoe daar mee om te gaan en is gebaseerd op twee waargebeurde verhalen.Comments are closed.